mainos_1085

Koulutus
Yrityskulttuuri

Työntekijän urakehityksestä hyötyy myös yritys

artikkelikuva: Työntekijän urakehityksestä hyötyy myös yritys

Miten suhtautua, kun työntekijä haluaa kouluttautua nykyistä työnkuvaansa pidemmälle? Onko se työnantajalle uhka vai mahdollisuus?

Olisi helppoa ajatella, että työntekijän kouluttaminen on riski: mitä jos työntekijä lähteekin kohti muita haasteita, kun osaamista karttuu tämänhetkistä työnkuvaa laajemmin?

Ajatusmalli kannattaa ehdottomasti kääntää toisinpäin. Työnantajayrityksellä on käynyt loistava tuuri, kun se on saanut oppimishaluisen työntekijän. Hän ei ehkä kuitenkaan jää kauaksi aikaa tehtävään, jossa hän ei saa kehittyä entistä taitavammaksi. Parasta, mitä voi tässä tilanteessa tehdä, on panostaa työntekijän kouluttamiseen ja hyödyntää hänen uutta osaamistaan yrityksen hyväksi.

Työn palkitsevuus syntyy osaamisen tunteesta ja mahdollisuudesta kehittyä

Motivaation, innostuksen ja hyvinvoinnin kannalta on ratkaisevaa, että työntekijä kokee olevansa työssä, jossa hän on hyvä ja pääsee näyttämään parhaat taitonsa. Siksi on tärkeää, että työpaikalla kannustetaan jokaista löytämään omat vahvuutensa, annetaan niistä positiivista palautetta ja pyritään löytämään mahdollisuuksia hyödyntää niitä työssä.

Työssä kehittyminen on edellytys motivaation säilymiselle, ja koulutus on tässä tärkeässä roolissa: sen kautta osaamista karttuu ja mahdollisuudet edetä itselle mieleiseen suuntaan avautuvat. Tätä kautta yritys saa yhä osaavampia tekijöitä, jotka ovat tärkeä kilpailuvaltti liiketoiminnalle.

CTA

Urakehityksen mahdollistaminen organisaation sisällä saa työntekijät pysymään

Paitsi että työnantajan tarjoama koulutus on työntekijälle arvokas tilaisuus kehittää ammattitaitoaan se myös sitouttaa työnantajaan. Se ei siis ole pelkästään kuluerä vaan ennen kaikkea sijoitus sekä osoitus siitä, että työntekijää arvostetaan ja häneen halutaan panostaa.

Vaikka työntekijä olisi kuinka pätevä nykyisessä tehtävässään, työnkuvien muutoksille on toisinaan tarvetta – lähti tarve sitten työntekijästä itsestään tai jostain muusta syystä. Henkilöstön osaamista kehittämällä voidaan tukea ihmisten urakehitystä oman organisaation sisällä, monipuolisempiin tai vaativampiin tehtäviin.

  • Sisäisiin urapolkuihin panostaminen mahdollistaa työntekijöille etenemisen tutussa organisaatiossa.
  • Työnantajalle se on keino pitää kiinni arvokkaimmasta resurssistaan – työntekijöistä.
  • Samalla urakehityksen mahdollistaminen ja sen aikaansaama henkilökunnan pysyvyys tukevat positiivista työnantajamielikuvaa.

Henkilöstön hyvinvoinnin ja osaamisen ylläpitäminen on myös aina kannattavampaa kuin uusien palkkaaminen. Kun työntekijä kehittyy roolista toiseen organisaation sisällä, on helpompaa ja riskittömämpää rekrytoida uusi ihminen vähemmän vaativaan rooliin.

C niin kuin Careeria – oikea vaihtoehto osaamisen kehittämiseen

Me Careeriassa tarjoamme monipuolisia koulutusratkaisuja yritysasiakkaidemme tarpeisiin ja jalostamme osaamista työelämää varten. Toteutamme koulutuksia maksuttomina oppisopimuskoulutuksina, kaupallisina räätälöityinä lyhytkoulutuksina ja asiakkaamme tilanteen sekä mahdollisuuksien mukaan ELY-keskuksen yhteishankintarahoituksen avulla.

Lue lisää ja ota rohkeasti yhteyttä!

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »