mainos_1084

Energiatehokkuus ja energiansäästö (Energiatehokkuuspalvelut, energiansäästöpalvelut, Energiatehokkuussopimukset, energiakatselmukset, energiatodistukset)

Kilpailukykyä ja hiilikädenjälkiä Energia-avaimella

artikkelikuva: Kilpailukykyä ja hiilikädenjälkiä Energia-avaimella

Konwellin vahvaan osaamiseen nojautuva Energia-avain-palvelu on kehitetty työkaluksi teollisuuslaitosten energiatehokkuuden parantamiseen. Tehostamistoimenpiteet voivat tuoda merkittäviä kustannussäästöjä ja pienentää tuotantolaitoksen hiilijalanjälkeä. Samalla tuotantoprosessit tehostuvat, mikä parantaa kilpailukykyä. Energiaa kierrättämällä kulutetaan vähemmän primäärienergiaa ja energiakustannukset pienentyvät.

Teollisuuslaitoksissa on paljon kohteita, missä on varastoitunutta energiaa. On kuumaa lauhdetta, lämmintä vettä, on prosessin lämmityksiä ja toisaalla jäähdytyksiä, on siirtoputkistoja, pumppuja, lämmönsiirtimiä.

Energia-avain on palvelu, jossa nämä energiavirrat tunnistetaan. Tunnistaminen mahdollistaa niiden tehokkaamman hyödyntämisen. Viime vuosikymmeninä teknologia on ottanut isoja harppauksia. Teknologian kehitystä on entistä helpompaa hyödyntää energiatehokkuuden parantamiseen, kun ensin tiedostetaan potentiaaliset tehostamiskohteet. Yritykset kokevat painetta tehostaa omaa energiankulutustaan puhtaasti säästösyistä, mutta myös ympäristösyistä.

Monen yrityksen ympäristöpolitiikka noudattaa EU:n uutta ilmastosääntelyä, ja puhtaan teollisuuden ohjelma on yritysten strategiassa siten, että se tuo myös kustannushyötyjä esimerkiksi päästökaupan osalta.

Konwell Oy

Uudet teknologiat ovat kasvattaneet huomattavasti keinovalikoimaa, jolla energiavirtoja voidaan hyödyntää tehokkaasti. Paisuntahöyryä voidaan kierrättää komprimoimalla sitä primäärihöyryksi, tai ylimäärä kuumasta vedestä voidaan tuottaa sähköä matalalämpö ORC-voimalalla. Energia-avaimen työkalupakista löytyvät kuhunkin kohteeseen oikeat työkalut.

Energiankäytön tehostamisen yhteydessä kannattaa tarkastella myös biohajoavien, luonnollisten väliaineiden käyttöön ottamista esimerkiksi suljetun kierron lämpöpumpuissa. Biohajoavat väliaineet voivat tuoda säästöjä jätteenkäsittelyssä, eivätkä haitalliset aineet kerry luontoon ja ihmisiin.

Ympäristöystävällisempien prosessien, raaka-aineiden ja väliaineiden käytöstä keskustellaan poliittisesti. Tulevaisuudessa on odotettavissa, että lainsäädäntö ohjaa entistä enemmän biohajoavien väliaineiden käyttöön.

Konwell on oivaltava yhteistyökumppanisi

Oy Konwell Ab on teollisuusventtiilien, prosessiautomaation kenttälaitteiden ja kokonaisratkaisujen asiantuntija. Pitkän toimintansa myötä Konwell on kehittynyt kokonaistoimittajaksi, jonka toiminta perustuu laadukkaisiin tuotteisiin, korkeaan tekniseen osaamiseen ja joustavaan palveluasenteeseen.

Energia-avain-palvelu pohjautuu Konwellin vahvaan tietotaitoon, mikä on karttunut vuosien saatossa lukuisissa kenttäkäynneissä erityyppisissä teollisuuslaitoksissa.

Konwell Oy

Palvelussa yrityksen energiavirrat katselmoidaan yhdessä asiakkaan kanssa. Tiedot viedään Konwellin luomaan tietokantaohjemaan, joka antaa mm. havainnollista grafiikkaa laitoksen energiankäytöstä lähtötilanteessa ja toimenpide-ehdotusten jälkeen. Katselmoinnin yhteydessä potentiaaliset säästökohteet tunnistetaan. Konwell esittää konkreettiset tehostamistoimet sekä tekee kustannuslaskelmat ja kannattavuustarkastelut.

Toimenpide-ehdotuksista asiakas voi valita potentiaalisimmat ja itselleen sopivimmat toimenpiteet. Seuraavassa vaiheessa toimenpiteistä tehdään toteutettavuusselvitykset, joihin kuuluvat esisuunnittelu ja kustannusarvion tarkentaminen. Näin saadaan varmistus toimenpiteen toteutettavuudesta ja kannattavuudesta investointipäätöksen tueksi. Konwell haluaa palvella asiakkaita myös tässä vaiheessa.

Tuotantoprosessin tehostamiseen ja päästöjen vähentämiseen tähtääviin energiahankkeisiin on mahdollista hakea investointitukea. Konwell antaa asiasta konsultaatioapua.

Konwell on näytteilleasettajana Energia 2024 -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 22.–24.10.2024. Löydät Konwellin messuosastolta A719.

Messuvieraat voivat varata etukäteen 30 minuutin Energia-avain-esittelyajan!

CTA

Tapaamisessa esittelemme Energia-avaimen tarjoamia mahdollisuuksia ja hyötyjä asiakkaan tuotantolaitoksella. Varaa oma aikasi!

Lue lisää energia-avain palvelusta TÄÄLTÄ!

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »