mainos_1068

Investoinnit & raaka-aineet
Pintakäsittely

Maatalouslaitevalmistajan strateginen panostus laadukkaaseen maalausjärjestelmään

artikkelikuva: Maatalouslaitevalmistajan strateginen panostus laadukkaaseen maalausjärjestelmään

Elholle toimitettu laitteisto on moderni ja joustava suuren kapasiteetin pintakäsittelylinja, jolla voi tuottaa erilaisia haluttuja pintakäsittelyjä.


Pännäisissä toimiva sadonkorjuu- ja ruokinta-, kivien keräämis- ja vesakonraivauslaitteiden innovatiivinen valmistaja Elho Oy päätti uudistaa strategiansa. Yritys luopui lopputuotteidensa omasta laserleikkaamisesta ja koneistamisesta, koska ne on helppo ostaa ulkoa. Sen sijaan Elho päätti panostaa maalaamiseen. Uusi ja kehittynyt suuren kapasiteetin maalausjärjestelmä hankittiin lopulta Spraytecin ja Adalin yhteistoimituksena

”Aiemmin meillä oli oma märkämaalaamo sekä laserleikkaus-, ja koneistuskoneita. Teimme kaikki nämä työt itse. Laitteet olivat vanhoja ja kaikilla oli isot investoinnit edessä. Päätimme keskittyä ja panostaa erityisesti uuteen omaan maalaamoon. Lähialueellamme on monta yritystä, jotka leikkaavat ja koneistavat kappaleita, joten näitä tuotteita meidän on helpompaa ostaa ulkoa. Maalaaminen toimii ulkoistettuna huonommin muun muassa kuljetusten vuoksi”, Elho Oy:n käyttöpäällikkö Sebastian Löfvik perustelee hanketta.

Elho aloitti uuden maalausjärjestelmän selvitystyön jo ennen korona-aikaa. Eri vaihtoehtoja tutkittiin ja yrityksen edustajat kävivät ulkomailla katsomassa referenssimaalaamoja.

Joustava sovitus matalaan halliin

”Löysimme sopivan tuntuisen järjestelmän sieltä, mutta korona tuli väliin ja vedimme käsijarrusta hankkeen osalta. Tämä oli loppupeleissä ihan hyvä asia, koska saimme rauhassa miettiä, mitä tarvitsemme. Totesimme, että matala hallimme vaatii erilaisen layoutin linjastoille. Päädyimme lopulta Spraytecin ja Adalin toteuttamaan jauhemaalaamoratkaisuun. Heillä oli tarvittava osaaminen ja joustavuus hankkeen toteuttamiseen”, Löfvik toteaa.

Konseptisuunnittelua tehnyt ja maalauskammiot toimittanut Spraytec Oy on pintakäsittelyyn erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka toimii pintakäsittelyä tekevien yritysten asiantuntijana maalausteknologiahankinnoissa.

”Päädyimme lopulta Spraytecin ja Adalin toteuttamaan maalaamoratkaisuun. Heillä oli tarvittava osaaminen ja joustavuus hankkeen toteuttamiseen.

Suuren kapasiteetin pintakäsittelyjärjestelmä

”Ostimme Sprayteciltä kymmenellä maalausruiskulla varustetut Nordson-maalauskammiot sekä pienen manuaalikaapin pohjamaalaukseen. Muun linjaston hankimme linjastotoimittaja Adalilta. Maalauslinjalla on lisäksi yksi erillisen toimittajan sinkopuhdistuslaite”, Löfvik kertoo.

Elholle toimitettu laitteisto on moderni ja joustava pintakäsittelylinja, jolla voi tuottaa erilaisia haluttuja pintakäsittelyjä. Osa tuotteista ajetaan ennen maalausta vain sinkopuhdistuslaitteen läpi. Toisilla on kemiallinen esikäsittely, pohjamaalaus ja pintamaalauskäsittely, jolloin saadaan mahdollisimman suuri korroosiokestävyys. Suuren maalauskapasiteetin linjaston tahtiaika on kuusi minuuttia per vaunu

Laitteiston sisäänajo aloitettiin keväällä 2023. Siirtymävaiheessa vanha märkämaalaamo oli vielä rinnalla tukena.

Hyvä laitteisto ja käyttäjätuki

”Syksymme otimme jauhemaalaamon käyttöön täydellä vauhdilla yhdessä vuorossa. Olemme olleet tyytyväisiä laitteistoon. Olemme saaneet hyvin myös käyttötukea järjestelmän toimittaneelta Sprayteciltä ja Adalilta. Laitetoimittajat pystyvät ottamaan joustavasti etäyhteyden laitteisiimme ja etsimään ongelman sitä kautta suoraan”, Löfvik kertoo tyytyväisenä.

Löfvik haluaa muistuttaa vielä, että uuden järjestelmän lämmittämiseen käytetään vihreätä biokaasua, mikä on uutta Suomessa.

Lisätietoja:
www.spraytec.fi
www.elho.fi
www.adal.eu

Teksti: Jari Peltoranta

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »