mainos_1081

Puhtaanapito & hygienia

Uusi ympäristöystävällisempi suojakäsinesarja markkinoille

artikkelikuva: Uusi ympäristöystävällisempi suojakäsinesarja markkinoille

Horeca-alalla käytetään Suomessa useita satoja miljoonia suojakäsineitä vuosittain. Tuotteiden vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys on noussut vuosi vuodelta merkittävämmäksi tekijäksi, kun alan yritykset hankkivat käyttöönsä elintarvikkeiden käsittelyssä tarvittavia käsineitä. OneMed on tuomassa syksyn aikana horeca-markkinoille uuden vastuullisen tuotesarjan, jolla on selvästi nykyisiä tuotteita pienempi hiilijalanjälki.

”Olemme lähteneet kehittämään aivan uutta Embra-tuotesarjaa, joka on nykyisiä ympäristöystävällisempi ja jossa on huomioitu entistä tarkemmin hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Tuotesarja koostuu erilaisista henkilösuojauksen tuotteista, kuten essuista, suojakäsineistä ja myssyistä. Hiilidioksipäästöjen vähentäminen on todennettu elinkaariarvioinnin kautta, jossa on selvitetty tuotteiden ja prosessien ympäristövaikutuksia”, OneMed Oy:n Terveydenhoidon tarvikkeet -liiketoimintayksikön johtaja Hanna Merikanto kertoo.

Syksyn aikana lanseerattavilla Embra-tuotteilla on tiukat kriteerit, jotta ne voidaan ottaa tuotesarjaan mukaan. Tuotteissa tulee olla joko 20 – 30 prosenttia pienemmät hiilidioksidipäästöt verrattuna nykyisiin tuotteisiin, 50 % valmistusmateriaalista tulee olla biopohjaista tai vähintään 70 prosenttia materiaaleista on peräisin uusiutuvista lähteistä. Ensimmäinen markkinoille tuleva tuote on horeca-alallakin käytettävä nitriilikäsine.

OneMed on osa eurooppalaista Asker Healthcare Groupia, joka toimii 14 eri maassa terveydenhoidon sektorilla. Yritys on johtavia suojaintuotteiden valmistajia ja myy tuotteitaan myös horeca-sektorille.

CTA

Systemaattinen vastuullisuustyö taustalla

Keittiöissä ja ravintoloissa ruoanvalmistuksessa ja ruoan käsittelyssä käytettävät nitriilikäsineet ovat iso tuoteryhmä alalla. Suojakäsineiden valmistus on valtava bisnes, pelkästään Suomessa puhutaan jo miljardeista nitriilikäsineistä vuodessa, kun huomioidaan myös terveydenhoidossa käytettävät käsineet.

Näitä käsineitä ei valmisteta Euroopassa, vaan pääasiassa Aasiassa, erityisesti Malesiassa, jossa valmistetaan noin kaksi kolmasosaa kaikista maailmassa valmistetuista nitriilikäsineistä. Niiden valmistus on edelleen tänä päivänä hyvinkin manuaalista esimerkiksi pakkaamisen osalta.

”Tuotantokustannusten laskemiseksi tehtaissa käytetään paljon hyvin halpaa siirtotyövoimaa esimerkiksi Nepalista, Bangladeshista tai Burmasta. Työolosuhteet saattavat olla todella heikot ja työntekijät käytännössä velkavankeudessa, koska ovat joutuneet maksamaan rekrytointimaksuja päästäkseen tehtaaseen töihin. Tämä on markkinoilla vallitseva ongelma, joka tulee vastaan hyvin halvoissa käsineissä”, Merikanto toteaa.

kuva
”Halpatuotteissa on paitsi eettinen myös aivan konkreettinen turvallisuusriski. Voiko ruoanlaitossa käyttää tuotteita, joista ei tiedetä, miten ne on valmistettu ja ovatko ne lopulta edes ruoanvalmistukseen sopivia käsineitä?” OneMed Oy:n Terveydenhoidon tarvikkeet -liiketoimintayksikön johtaja Hanna Merikanto kysyy.

Ongelmaa ratkaistakseen OneMed on vuodesta 2010 toteuttanut sosiaalisen vastuun ohjelmaa, jonka tavoitteena on, että terveydenhoidon ja horeca-alan asiakkaat saavat käyttöönsä vastuullisesti valmistetut tuotteet.

”Teemme toimittajatehtaillemme auditointeja ja seurantakäyntejä oman paikallisen henkilökuntamme sekä riippumattomien tarkastajien voimin. Teemme hyvin pitkäjänteistä yhteistyötä tehdasolosuhteiden korjaamiseksi ja parantamiseksi yhdessä tehdasorganisaatioiden kanssa. Edellytämme, että yhteistyökumppanit sitoutuvat sosiaalisen vastuun ohjelmaamme sekä noudattavat kaikkia YK:n ja ILO:n klausuuleja ja lainsäädännön periaatteita kuin itse teemme. Vaadimme tavarantoimittajilta myös ISO 14001 -ympäristösertifikaatin. Sillä säädellään esimerkiksi jätevesiä”, Merikanto kertoo.

”Tuotannon, työntekijöiden ja ympäristön turvallisuudesta ja tarpeista huolehtimisella on suora linkki tuotteiden laatuun”, Merikanto muistuttaa.

Tutustu tarkemmin sosiaalisen vastuun ohjelmaamme sekä tuotevalikoimaamme.

Osallistu myös arvontaan osoitteessa: onemed.fi/proresto

Teksti: Jari Peltoranta

CTA

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »