mainos_1060

Tiedonhallinta, tietojärjestelmät, digitalisaatio (Turvallisuus- ja valvontajärjestelmät)

Hajautetut kohteet turvallisesti hallintaan iLOQ S50 -lukitusjärjestelmällä

artikkelikuva: Hajautetut kohteet turvallisesti hallintaan iLOQ S50 -lukitusjärjestelmällä

Unohda avaimet, paristot ja kaapelit. iLOQ S50 -lukitusjärjestelmässä älypuhelin sovelluksineen toimii lukon avaimena ja virtalähteenä. Aikarajoitetut kulkuoikeudet kohteisiin voidaan hoitaa hyvin tehokkaasti verkon yli suoraan käyttäjän puhelimeen.

Digitaalinen iLOQ S50 -lukitusjärjestelmä on suunnattu yrityksille, joilla on paljon hajautettuja kohteita, kuten sähköntuotanto- ja jakeluyhtiöille, puhelinverkkopalveluille, palvelinkeskuksille, vedenkäsittelylaitoksille, kiinteistöpalveluille ja kuljetuspalveluille.

”Ratkaisumme tukevat äärimmäisen hyvin hajautettujen kohteiden lukituksen hallinnointia, kun se halutaan tehdä keskitetysti. Pääsynhallintajärjestelmää hallinnoidaan pilvipalvelun kautta, mikä säästää valtavasti kustannuksia ja yhdistää useat toimipaikat yhteen helppokäyttöiseen alustaan”, myyntijohtaja Toni Päivinen iLOQ Oy:stä toteaa.

Ylläpidon helppous tuo säästöjä

Etäkohteissa on aikaisemmin ehkä jouduttu ajamaan avaimen perässä pitkiäkin matkoja avainta haettaessa. Käynnin jälkeen avain on pitänyt taas palauttaa takaisin. Avainten käsittelystä voi tulla suuret matka- ja työaikakustannukset, kun kohteita on paljon. Toinen vaihtoehto on se, että eri käyttäjät pitävät avaimia jatkuvasti mukanaan, mikä on turvallisuusriski.

”Digitaalinen matkapuhelimeen pohjautuva pääsynhallinta poistaa nämä ongelmat. Esimerkkinä voidaan ottaa vaikka metsätien puomissa roikkuva riippulukko. Käyttäjälle voidaan määritellä puhelimen kautta oikeudet kulkea kohteeseen tiettynä aikana. Samalla saadaan reaaliaikaiset lokitiedot kaikista lukon avauksista ja sulkemisista suoraan järjestelmään. Tästä saadaan merkittäviä etuja lukituksen hallittavuuteen ja turvallisuuden ylläpitoon”, Päivinen toteaa.

Älypuhelin virtalähteenä

iLOQ S50-pääsynhallintaratkaisussa on maailman ensimmäinen ja ainoa NFC-pohjainen lukkosylinteri, joka ottaa avaamiseen tarvitsemansa energian älypuhelimesta.

Lukko avataan koskettamalla oven nuppia puhelimella. Lukkosylinterin NFC-antenni kerää lukon toimintaan tarvittavan sähkön puhelimen induktiosta. Puhelin tunnistetaan PKI -salausjärjestelmällä. Lukko ja puhelin tunnistavat toisensa AES-256-salausta käyttämällä, joka on käytännössä murtamaton. Turvaohjelmistojen lisäksi hyödynnetään matkapuhelimen omia turvaominaisuuksia.

Avoin rajapinta muihin järjestelmiin

”Pääsynhallintajärjestelmämme ovat rajapintojen kautta alistettavissa ulkopuolisten järjestelmien ohjattaviksi. Kulkuoikeuksia voidaan jakaa käyttäjille, vaikka ulkopuolisen toiminnanohjausjärjestelmän kautta. Kun henkilö saa työpyynnön kohteeseen, hän saa automaattisesti samalla kulkuoikeuden kulkea tiettyjen lukkojen kautta tiettynä aikana.”

S50-järjestelmä on ollut markkinoilla viime vuoden keväästä lähtien. Äskettäin iLOQ toi markkinoille myös omavoimaiseen avaimeen perustuvan S5-järjestelmän, jolla on yhteinen ohjelmointialusta S50-järjestelmän kanssa.

”Näin voidaan muodostaa hybridijärjestelmiä, joissa voidaan kulkea avaimilla, matkapuhelimilla tai tunnisteilla tarpeen mukaan”, Päivinen toteaa.

Alhaiset elinkaarikustannukset

”iLOQin digitaalisen lukitusjärjestelmän investointikustannus on korkeampi kuin mekaanisen lukitusjärjestelmän. Digitaalinen järjestelmä säästää käyttökuluissa kuitenkin niin paljon, että kustannusero on katettu noin 6 – 7 vuodessa. Lukkojärjestelmämme käyttöikä on yli 20 vuotta tai 200 000 käyttökertaa. Elinkaarensa aikana iLOQ-lukitusjärjestelmä tulee siten selvästi mekaanista lukitusjärjestelmää edullisemmaksi. On myös huomioitava, että mekaaninen lukitus ei pysty tarjoamaan läheskään kaikkia niitä etuja, joita digitaalinen lukitusjärjestelmä tarjoaa”, Päivinen sanoo.

Lisätietoja: www.iloq.com/fi/

Teksti: Jari Peltoranta

kuva

kuva

kuva

Seuraa Publicomedia

Publicomedia uutiskirje

PUBLICO - TOIMIALAMEDIAT

publico - mediat

HR viesti
www.hrviesti.fi

Henkilöstöosaamisen ammattilaisten media, jossa käsitellään henkilöstön kehittämiseen liittyviä ajankohtaisia asioita

publico - mediat

KITA - Kiinteistö & Taloustekniikka
www.kita.fi

KITA on korkeatasoinen kiinteistö, talotekniikka ja korjausrakentamisen asiantuntijoille suunnattu ammattimedia

publico - mediat

Prointerior
www.prointerior.fi

prointerior on arkkitehtuuriin, tilasuunnitteluun ja julkisrakentamiseen erikoistunut sitoutumaton ammattimedia

publico - mediat

Prologistiikka
www.prologistiikka.fi

prologistiikka on korkeatasoinen logistiikka-alan ammattimedia

publico - mediat

Proresto
www.proresto.fi

proresto on korkeatasoinen horeca-alan ammattimedia joka tarjoaa tietoa ja esittelee ratkaisuja ammatillisen osaamisen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

PUBLICO - TEOLLISUUSMEDIAT

Enertec on korkeatasoinen, monikanavainen energiateknologiaan ja vesihuoltoon keskittynyt, vesi- sähkö- ja energia-alan ammattimedia

publico - mediat

Prometalli
www.prometalli.fi

Prometalli on metalli- ja konepajateollisuuden ammattilaisille suunnattu ammattimedia

PUBLICO - INTERNATIONAL MEDIAS

Seatec - Finnish Marinetechnology is a media for professionals, all over the world, working within the marinetechnology industry

Nordicum, established in 1993, presents the leading Finnish companies and projects within Real Estate & Architecture

UUSIMMAT ARTIKKELIT

MAINOSTAJILLE

Autamme asiakkaitamme rakentamaan merkityksellisiä sisältöjä ja kohdentamaan ne oikeille päätöksentekijöille.

Toimialakohtaisesti ja mitattavasti!




PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »